KONOHA - Naruto fan site & Fanfition


dobott csillag Főoldal
dobott csillag Kishimoto Masashi (岸本 斉史)
dobott csillag Az oldal története
dobott csillag Konoha Blog 
dobott csillag Japán történelem
dobott csillag Novellák 
dobott csillag Képek
dobott csillag Videók
dobott csillag Hírek, Cikkek, Toplisták
dobott csillag Vendégkönyv
dobott csillag Bannereim
dobott csillag Kapcsolat

 

 
dobott csillag 

dobott csillag Alapsztori
dobott csillag Naruto TV
dobott csillag Ninja akadémia
dobott csillag Karakterek
dobott csillag Klánok
dobott csillag Jutsu lexikon
dobott csillag Falvak
dobott csillag Rangok
dobott csillag Fegyverek
dobott csillag Gondolatok
 

 

血霧の里

dobott csillag Sztori
dobott csillag Jun
dobott csillag Haku & Zabuza

dobott csillag Képek
dobott csillag Fejezetek

 

dobott csillag Sztori
dobott csillag 
Hanabi
dobott csillag Sasori 
dobott csillag 
Képek
dobott csillag Fejezetek

Konoha Blog

Naruto: Miért lépett vissza Kishimoto Masashi a sorozattól (& tért vissza)

2020.11.30. 19:34, sakura19
Kishimoto a Boruto film után elhagyta a Naruto franchise -t, hogy más projektet folytasson, de most visszatért! Miért?

Naruto nagy siker lett a kezdetektől, amikor először publikálták 1999-ben és az is maradt, 15 évig, mielőtt befejeződött volna 2014-ben. A manga egy sokáig futó anime sorozatot is kapott, ami mind a 72 kötetet és 700 fejezetnyi Narutot magába foglalta, Naruto-t magát pedig, a legismertebb manga karakterré tette még azok számára is, akik nem anime rajongók. Ezen felül, Kishimoto felügyelte a Naruto filmeket és dolgozott a befejezésen is Borutoval a  Naruto the Movie-ban. 
 

A sikernek hála, a Shonen Jump folytatást akart. Míg a folytatást (Boruto: Naruto Next Generations) Kishimoto felügyelte, az írás mindeddig Kodachi Ukyo feladata volt. A Naruto sorozat hivatalos twitterén november 15.-én bejelentették, hogy Kishimoto ismét átveszi az írást Kodachitól az 52. fejezettől kezdve. Naruto sikerével Kishimoto visszatérése a Boruto-hoz nagy dolog, szóval lássuk, miért lépett vissza és miért tért vissza!
 

 

A Naruto the Movie után Kishimoto visszavonult a sorozattól, hogy más munkákra koncentráljon mután több, mint egy évtizeden át fáradhatatlanul dolgozott, hogy elhozza nekünk Uzumaki Naruto történetét. Mikor a saját fia, aki Borutoval egyidős, a folytatásról kérdezte, azt felelte "hagyj most pihenni". Mangakának lenni komoly, betáblázott időbeosztást jelent, ami alig enged időt bármi másra, és az extra nyomás, amit egy ilyen népszerű sorozat okoz, csak rontott a helyzetén. érthető miért döntött Kishimoto egy kis szünet mellett, hogy fenntarthatóbb beosztást találjon. Bármelyik kreatív, vagy kevésbé kreatív személy elképzelheti azt a kiégést, amit 15 éves majdhogy nem nonstop munka jelent ugyanazon a sorozaton.  Nem számít mennyire szereti a sorozatot vagy a karaktereket, egy kis szünetre volt szüksége.

Kishimoto új sorozatba kezdett Samurai 8: The Tale of Hachimaru címen, ami a Shonen Jump-on futott 2019 májusától 2020 májusáig. Ez egy science fiction-szamuráj manga egy mozgássérült kisfiúról, Hachimaruról, aki arról álmodik, hogy egy nap  szamuráj válik majd belőle, miközben utazgat és keresi a hét kulcsot Pandora szelencéjéhez. Ezzel a történettel Kishimoto ki akarta élni szenvedélyét a Japán kultúra és a science fiction iránt. A sorozat bemutatója már részt vett 2018-as Jump Festán ahol rajzokat mutattak be, pedig a sorozatot nem jelenetették be egészen a  2019-es Jump Festáig.

Eredetileg, Kishimoto bejelentette, hogy a Samurai 8 10 kötetes lesz annak a lehetőségével, hogy talán tovább is futhat, de végül véget ért 5 kötettel. A Samurai 8-et nem fogadták valami jól, panaszok érkeztek az ütemezésre, a hanyag szerkesztői munkára, a rajzok minőségére. Végezetül pedig képtelen volt megnyerni és megtartani egy szenvedélyes közönséget, akik többet és többet akarnak, ez okozta a sorozat korai befejezését. 

 

 

A Shonen Jump hivatalos állítása szerint Kishimoto mindig tervezte a visszatérést, de a rajongók szkeptikusok. Előszöris, mert az új sorozatát elkaszálták egy évvel a debütálása után annak ellenére, hogy sokkal hosszabbra tervezték. Ha a Samurai 8 siker lett volna, ahogy tervezte, Kishimoto nem tért volna vissza a Boruto mangához a közeljövőben. Ráadásul, Kishimoto kreatív munkája nélkül Boruto nem lett volna képes elérni ugyanazt a sikert, mint Naruto. Visszarakni Kishimoto-t vezetői beosztásba a kreatív fejlődés érdekében, sokaknak új reményt adott a sorozat jövőjére nézve.
 

De még ha Kishimoto visszatérése a Boruto mangához nem is véletlen, pár évet távol töltött a sorozatól, és biztosan friss ötletekkel tér vissza a manga irányát illetően. Visszatérése döntő pont a manga történetében, és sok kegyetlen fordulattal találkozhatunk ezután is, ahogy tőle elvárható. 

A cikk fordítás a 
cbr.com -ről

Még nincs hozzászólás.
 

Friss bejegyzések
2021.05.16. 16:06
2021.03.23. 20:44
2021.03.17. 01:20
2021.02.08. 14:53
2021.02.08. 14:31
 

 

A vendégkönyvben te is kérhetsz cserét! 

 

Webmiss: Jun
Subject: Naruto, Anime, Japan
Open: 2007. 09. 09.
Closed: -


A Designról Aemy gondoskodott:

 

 

Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Létszám
Indulás: 2007-09-09